De generale synode vergaderde 19 en 20 April

Twee intensive dagen waren het op 19 en 20 april.
Ds. Trijnie Bouw uit Zaltbommel is gekozen als nieuwe preses.
Daarna kan het onder werp als pelgrims onderweg met Joden en Palestijnse christenen aan de orde.
Een onderwerp dat veel reacties oproept. In gespreksgroepen werd gesproken over wat heil betekent.
En verder was er aandacht voor de Universiteit (PThU), het invoeren van de VOG en werd het gesprek voortgezet over genderidentiteit, seksualiteit en huwelijk en relaties.

Lees meer op de website pknclassisveluwe.nl/verslagen.
Het verslag van de vergadering vindt u hier.

5 jaar classicale vergadering Veluwe

5 jaar classicale vergadering Veluwe
De Grote Kerk in Harderwijk was vrijdag 22 september het decor van de viering van vijf jaar classicale vergadering Veluwe. Bij de vorming van de classicale vergadering is destijds gekozen voor Harderwijk als vestigingsplaats. Een plaats met een lange geschiedenis waarin koophandel, visserij en een universiteit een rol hebben gespeeld. De grandeur van de goede tijden is nog te zien in de Grote kerk.
 
Lees meer 

De Varende Gemeente

De Varende Gemeente
Zondag 12 november was een bijzondere dag voor de schippers. Op die dag werd de Protestantse gemeente van bijzondere aard De Varende Gemeente te Arnhem geïnstitueerd in het kerkgebouw in Duisburg. Tot heden was het schipperspastoraat één van de taken van de Dienstenorganisatie. Maar in goed overleg is besloten om een zelfstandige gemeente met een eigen kerkenraad te vormen. Deze gemeente is ingedeeld bij de classicale vergadering Gelderland Zuid & Oost. Aan deze gemeente is ds. Dirk Meijvogel verbonden.Met deze link komt u bij het volledige verslag verlucht met de nodige foto’s.